13
Feb
08

Into the Wild

intothewild.jpg

Gisteren een prachtige film gezien in de Sphinx. Sean Penn kocht tien jaar geleden al de rechten op het gelijknamige boek waarin journalist Jon Krakauer aan de hand van dagboekfragmenten en gesprekken met familieleden en kennissen de laatste tocht van de tweeëntwintigjarige backpacker Christopher McCandless reconstrueert.

In 1990 wuifde de pas afgestudeerde McCandless zijn comfortabele leventje adieu: hij verbrandde zijn rijbewijs, schonk zijn spaargeld aan Oxfam, schafte zich een boek over eetbare planten aan, doopte zichzelf om tot Alexander Supertramp, en begon onder het motto je moet je tenminste één keer in je leven in de oudste toestand van de mens bevinden aan een lange trektocht die hem gestaag richting Alaska voerde. Onderweg sloot McCandless vele tijdelijke vriendschappen, en op sommige mensen (een landbouwer, een hippiekoppel, een oude weduwnaar) oefende hij op de één of andere manier een heilzame invloed uit. Tragisch genoeg maakte McCandless exact dezelfde inschattingsfouten als Grizzly Man Timothy Treadwell: hij onderschatte de kracht van de natuur, en kwam té laat tot het besef dat overleven in de wildernis méér van je vergt dan het kunnen aansteken van een olielampje.

Prachtige beelden van een ongerept Amerika, de machtige vocalen van Eddie Vedder & een fantastische jonge hoofdacteur Emile Hirsh maken van deze film een topper. Het verlangen om de bezoedelde beschaving de rug toe te keren, het zoeken naar innerlijke loutering, de drang om je verleden en je identiteit als een verdorde huid van je af te werpen: het doet je wel nadenken na de film…


0 Responses to “Into the Wild”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Flickr Photos

Top Clicks

  • Geen

Recente reacties

Francis - ict pov op Speeltuin
gerda robberecht op Warmoes (Beta vulgaris var.…
Nattie op Zonne tattoo
Bram op
Ann op De eerste film
februari 2008
M D W D V Z Z
« Jan   Mrt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Site Meter

Blog Stats

  • 164,357 hits

RSS Film

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

%d bloggers liken dit: